Drodzy sąsiedzi... w dniu dzisiejszym byłem na spotkaniu z Adamem Polińskim wiceprezydentem w sprawie naszych osiedlowych potrzeb..... (w ramach przedwyborczych zapewnień pomocy realizacji naszych potrzeb)
1. Prosiłem aby przyśpieszył realizację budowy boiska..... zapisał na kartce i obiecał, że jutro skontaktuje się z departamentem inwestycji aby już sprawa ruszyła.
2. Poruszyłem temat naszego skrzyżowania, aby usunąć słup sygnalizatora z chodnika przy przejściu dla pieszych. Przy mnie sprawdził o które miejsce chodzi w GIS i na mapach gogle, zapisał na kartce i temat skieruj do departamentu... zapewne wykonawca wykonał niezgodnie z projektem (na łatwiznę, bo obok skarpa) - jak twierdzi - i będzie "ścigany do poprawy".
3. Ulica Wysoki Stoczek... ruch należy do PIS, w środę udajemy się z proboszczem parafii do przewodniczącego rady miasta. Poinformował, że Prezydent przejął większość poprawek PIS jako autopoprawkę, natomiast ulice wywalono z budżetu przez podniesienie ręki... bo na jej usuniecie Prezydent nie chciał się zgodzić... wiedząc ze jest zagwarantowana w wyborach nam mieszkańcom Słonecznych Tarasów. Ale... jeżeli PIS zabierał pieniądze na budowę dróg... to zabierał z roku 2015... przesuwając je automatycznie na 2016... w naszym przypadku prawdopodobnie się machnęli gdyż przegłosowali całkowite zmniejszenie z 1 400 000 do 140 tyś zł... co za tą kwotę zrobić jak projekty są gotowe? Ale sprawa w toku.
4. Sprawdzi co zrobić aby posadzić od ulicy drzewa... bo położone są w ziemi instalacje - jako działania odgradzające nas od ulicy.... ale poinformował... że zmieniona zostanie w 2015 roku nawierzchnia na naszej wysokości ALEI JANA PAWŁA II, CO POWINNO NIECO UCISZYĆ HAŁAS KÓŁ (przyjmuje te zapewnienie jako duże prawdopodobieństwo).
NA RAZIE TYLE... (: